Nombre total de pàgines vistes

què us sembla aquest bloog?

lundi 24 novembre 2008

dilluns, 24 de novembre de 2008


Avui farem un debat sobre allò que de vegades s'anomena urbanitat, cortesia, etiqueta, etc.
Podeu visitar aquesta pàgina: normes d'urbanitat per tal d'informar-vos-en una mica. Esper que el debat transcorri precisament seguint estrictament aquestes normes: respectar el torn de paraula, demanar per intervenir, escoltar els arguments d'altri, mantenir una actitud correcta, no interrompre els altres, etc. tot al contrari del que passa a molts de programes de televisió, en definitiva.

mercredi 12 novembre 2008

dimecres, 12 de novembre de 2008


Triau dos poemes dels que apareixen a l'antologia Pedra Foguera i llegiu-los. Cercau al diccionari les paraules que no enteneu. Per fer-ho vet aquí el Diccionari General de la Llengua Catalana o bé el diccionari Alcover-Moll. En haver entès perfectament el significat de tots els mots dels poemes, n'heu de fer un comentari, explicant què us ha semblat el poema. Al final del llibre teniu les adreces electròniques dels autors i autores, si teniu cap dubte segur que estaran encantats de resoldre'l. Això sí els heu d'enviar les qüestions en un català com més correcte millor!
Després podeu desar el vostre treball amb el nom del poema.

lundi 10 novembre 2008

dilluns 10 de novembre de 2008

Us propòs una activitat prèvia a la utilització del llibre Pedra foguera. Antologia de poesia jove dels Països Catalana. Es tracta que entengueu una mica el procés de fabricació d'aquest i de qualsevol llibre en general. Primer de tot farem una visita a l'editorial Documenta. Ells són els qui editaren l'esmentada antologia. Pegant un cop d'ull al seu web us fareu una idea de quines obres treballa aquesta editorial, els temes de les diferents col·leccions, etc.
La vàrem triar com a llibre de text perquè creiem important que conegueu la literatura actual, en aquest cas la poesia. Aquest llibre té l'avantatge de presentar uns autors que són de l'edat de molts de vosaltres, fins i tot més joves en qualque cas. És per això que els temes que tracten possiblement us interessaran.

mercredi 5 novembre 2008

dimecres, 5 de novembre de 2002GUIES DE MUNTANYA
Imaginau que heu estat llogats com a guies de muntanya per una associació de la tercera edat de Menorca. Són gent d'entre 60 i 75 anys i estan en bona forma física com a caminadors infatigables. Volen que els passegeu per la serra de Tramuntana durant tres dies. Abans de començar la passejada els heu de donar detalls per escrit de les activitats que duran a terme.

El grup és format per quinze persones. Sou dos guies que coneixeu, com el call de la vostra mà, tota la serra. Disposau de tot tipus de material d'acampada i d'escalada. Els heu d'explicar:

  • L'itinerari detallat que seguireu
  • Què han de dur? Llista detallada del material que han de menester per a aquesta època.
  • On dormiran?
  • Com funcionarà la qüestió del menjar i beure?

Un cop enllestida l'explicació, l'heu d'arxivar com a tramuntana_cat